minciuna urbană - 1

face parte dintr-o serie de mici povestiri auzite de la unu' şi altu', care l-au cunoscut sau au auzit de la alţii că l-ar fi cunoscut pe cel mai mare mincinos. eu unu, nu cred ca a existat asemenea om dar minciunile sunt opere de artă.

omul nostru era columbofil şi avea cea mai frumoasă pereche de porumbei ever, cei mai frumoşi (observaţi repetiţia pentru a accentua esteticul) şi mai deştepţi porumbei.
omul nostru îi ducea la concursuri, la toate întâlnirile columbofililor din românia şi bineînţeles toată lumea îi admira. aveau şi ineluş de aur la picior gravat cu numele porumbelului şi numele crescătorului.
deşi erau vremuri de restrişte, situaţia precară a crescătorului român de porumbei din comunism tot mai găsea câte ceva să le dea de mâncare - vorba aceea erau cei mai... porumbei.
într-o zi a venit un francez la crescătorul de porumbei, el statea lângă paris şi s-a dus zvonul prin europa că este unu în românia care are cei mai deştepţi porumbei şi cei mai frumoşi. bate la uşă francezu' şi direct după prezentări îi spune omului nostru că el vrea să îi cumpere porumbeii şi îi oferă şi un preţ pe măsură. omul nostru că nu şi nu , că porumbeii lui sunt cei mai frumoşi şi cei mai deştepţi şi că oricum dacă îi vinde ei sunt atât de dresaţi încât dacă scapă de la francez vin înapoi la el. francezu mai plusează şi românu îi dă francezului minunata pereche de porumbei.
dupa 3 zile cioc-cioc-cioc la uşă - cine să fie? porumbeii au scăpat de la francez şi au venit înapoi acasa. după o săptămână vine şi francezu să îi ia înapoi dar de data asta plăteşte încă o dată preţu' (doar românu' îi spusese că aşa stă treaba).
îi revinde şi trec trei zile cioc-cioc-cioc la uşă - cine să fie? din nou porumbeii, din nou se întoarce francezu' negru de supărare. îi cumpără din nou şi pleacă.
trece o saptămână, trec două, trece o lună, după trei luni cioc-cioc-cioc la uşă -cine sa fie? porumbeii!!! s-au întors pe jos de franţa pentru că le tăiase aripile francezu' -iaca 2 centimetrii aveau batăturile in pingele.

Blogger Template by Blogcrowds