minciuna urbana 3

omu' nostru gonea ca un nebun, cu masina lui dacia 1300 cu motor francez, masina buna dealtefel daca vara ii bagai un carton la capota sa se raceasca motoru, iar iarna acelasi carton la radiator dupa ce ai suflat gheata din jigler. spun gonea ca un nebun pe un drum de tara, prin hartoape si pe macadam reusind astfel sa ii umple de praf pe curiosii sau pe curioasele iesite la porti indiferent de varsta, dinti in gura, sorţ, mestecatori sau nu de paine neagra.
in fata masinii apare ca o naluca, o aratare alba imaculata cu urechi lungi.
ce sa mai omu' nostru speriat claxoneaza (vorba aceea avea cu ce dom'le, caci claxonu' era des folosit pentu a chema vorba lu' deparateanu pe: " ale satului mari fete/ fara ghete/" ce "ies la garduri pe-nserat..."), aratarea alba imaculata cu urechi lungi nu se sperie si top top incearca sa se indeparteze din calea lui sebastien loeb autohton si ceausist ce conducea un bolid autohton care cu siguranta nu avea puse la pit stop anvelopele potrivite pt drumu de tara.
asa ca ... poc se aude in interiorul autovehiculului...urmeaza o frana lunga bolovanii sar de pe drum si lovesc puternic gardul unui vecin care nu era la poarta ci in curtea din spate fierband borhotul in alambic pentru a-si face mult placuta si mirositoarea slibovita.
omu' nostru coboara din masina si vede intins si chircit de durere un iepuras.
marinimos cum era din fire si mare iubitor de animale (ve-ti vedea si in alte povestiri) rupe camesa de pe el face doua fasii lungi si iute iute bandajeaza labuta iepurasului apoi fuge pana la primu copac si rupe un cracan micut (ideal pentru a-ti face o prastie - cei ce si-au confectionat una stiu cine nu arata ca litera Y) pe care il pune sub labuta superioara a bietului animal. fericit ca a reusit sa il bandajeze si totusi mahnit de isprava facuta se urca in masina si porneste bolidu'.
inainte de a pleca mai trage un ochi in retrovizoare sa vada ce face iepurasu si ce sa vezi: iepurasu statea in fund proptit in cracan isi lua la revedere cu labuta bandajata si cu lacrimi in ochi.

Blogger Template by Blogcrowds